Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Сьогодні, під час сесійного засідання Кам’янець-Подільської міської ради депутати проголосували за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою проспект Грушевського, 27/29 (територія між мотобольним та футбольним полями площею близько 1 га) для ТзОВ “Перлина-Поділля”.

Як відомо, за цією адресою розміщуються "довгобуд" колишнього мера Мазурчака - "Льодовий палац".

Кам'янець-Подільський "Стоунхендж" (Джерело: Фото з інтернету)

Нагадаємо, на початку 2007 року земля між мотобольним та футбольним стадіонами була передана на аукціоні під забудову одному з підприємців.
Як пояснював тоді ЗМІ заступник міського голови Сергій Бабій, завдяки земельним аукціонам міській раді вдалося віднайти інвестора, який вже вклав гроші в будівництво спортивно-розважального комплексу.
Планувалося, що площа забудови складатиме 1,5 тис. кв.м., з яких 900 кв.м. було виділено на "льодову чашу". Сам “Льодовий палац” повинен був складатися льодової площадки, спортивно-розважального центру, три кінотеатри з м’якими сидіннями, боулінг, ігрова кімната для дітей, ресторан, та супермаркет.

Заступник міського голови Бабій Сергій Віталійович

Сергій Бабій 

(заступник міського голови Олександра Мазурчака у 2006-2008 рр.)

Джерело: Фото з сайту Кам'янець-Подільської міської ради.

За словами Сергія Віталійовича Бабія, кошторис проекту на той час складав 59 мільйонів гривень й ці гроші були реально вкладені в будівництво. Проте будівництво зупинилося на стадії побудови бетонних конструкцій.

Кам'янець-Подільський "Стоунхендж" (Джерело: Фото з інтернету)  

Тільки через 10 років товариству "Перлина-Поділля" вдалося перекупити цю територію. Фірма запропонувала міській раді змінити цільове призначення ділянки між стадіонами для будівництва та обслуговування на ній багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. У разі позитивного рішення депутатів забудовник пообіцяв виділити приміщення площею 1500 кв.м. для функціонування в них відділень ДЮСШ № 2.
Під час обговорення цього питання до присутніх звернувся Володимир Пташник, який закликав депутатів ні в якому разі не голосувати за даний проект рішення, оскільки на його думку приміщення які забудовник надасть для спортсменів в новозбудованих приміщеннях не будуть відповідати будівельним нормам для спортивних закладів.

"Будинків набудується ще багато, стадіону другого вже не буде", - відзначив Володимир Пташник.

Під час обговорення проекту рішення депутат Юрій Яриновський зауважив, що місто Хмельницький та область заборгувала Кам’янцю-Подільському й запропонував звернутися до обласної ради щоб вона профінансувала продовження будівництва на цьому місті спортивних споруд.
Міський голова Михайло Сімашкевич повідомив, що забудовники обіцяли виділити приміщення для спортивної школи, а розраховувати в сучасних умовах на обласний бюджет місто не може.
Депутат Розбам усно підтримав розвиток спорту в місті й закликав депутатів проголосувати за позитивне рішення для забудовника, оскільки на його думку один із показників розвитку економіки – це будівництво.


"Треба будувати! Це інфраструктура та робочі місця, а надіятися на те що хтось нам дасть гроші - цього не буде! Треба реально дивитися на ситуацію", - зазначив депутат Микола Розбам.


Олег Ткач вніс пропозицію зняти питання на доопрацювання й перед прийняттям остаточного рішення підписати меморандум між міською владою та забудовником, в якому зафіксувати обов’язок побудови спортивної інфраструктури в майбутніх багатоквартирних будинках.
Світалана Старченко у своєму виступі запропонувала реально подивитися на стан справ й зауважила, що краще піти на зустріч забудовнику ніж чекати 20-50 років коли можливо буде фінансування.
Валерій Слободян також у своєму виступі закликав депутатів підтримати рішення, оскільки забудовник дав гарантію, що побудує спортивні зали площею 1500 кв.м.

"Краще буде якщо ті ребра будуть побудовані. Ми обов’язково будемо тримати на контролі й харчовий коледж, де вже на 70-80% збудовано спортивний зал. В найближчий час також будемо вимагати від вищих органів влади, щоб вони передали на баланс міста цю інфраструктуру. Якщо ми зараз не приймаємо рішення то ми по суті нічого не вирішимо для розвитку спорту, заявив Валерій Слободян.


Василь Кобильник звернувся до присутніх із запитанням, чи відомо депутатам в яких умовах займаються діти в ДЮСШ 2. Депутат запропонував не затягувати із розглядом цього питання, а одразу перейти до голосування й підтримати проект рішення.

"Якщо ми проголосуємо за це рішення ми цим самим створимо справжні європейські умови для розвитку наших дітей", – зазначив лідер БПП Василь Кобильник.

Депутат Володимир Костинюк від імені спортивного колективу ДЮСШ № 2 попросив депутатів підтримати рішення, але в обмін на створення комісії по контролю за будівництвом на цій території багатоквартирних будинків й дотриманням забудовником своїх обіцянок.
В підсумку депутати проголосували за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою проспект Грушевського, 27/29 для будівництва на земельній ділянці близько 1 гектару високоповерхівок.
За відповідне рішення проголосувало 25 депутатів Кам’янець-Подільської міської ради.
За попередньою інформацією контроль за виконанням забудовником своїх обіцянок буде вздійснювати  постійна комісія Камянець-Подільської міської ради з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології.

2ogoloshenya