Турсезон у Кам’янці-Подільському відкриють в онлайн-форматі  під гаслом «ЕКО»

Через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження більшість заходів під час відкриття цьогорічного турсезону будуть відбуватися онлайн.

Як зазначили у пресслужбі міської ради, концепцією цьогорічного відкриття турсезону обрали гасло «Кам’янець ЕКО», оскільки місто долучається до всього світу у підтримці закликів щодо збереження та охорони навколишнього середовища.

В рамках розробленої концепції планують презентувати Кам’янець з іншого ракурсу та значну увагу приділити потенціалу еко-можливостей міста й розвитку екологічного туризму.

Користувачі мережі Інтернет зможуть долучитись до онлайн-заходів, покликаних популяризувати туристичний потенціал Кам’янця-Подільського, та знайти всю необхідну інформацію на туристичному сайті www.kamianets.travel та сторінках в соціальних мережах Facebook та Instagram, а також YouTube та Telegram-каналах, які вже сьогодні активно наповнюються корисним контентом.

У рамках відкриття туристичного сезону відбудеться презентація масштабного відеопроєкту, першим з яких є мініфільм з презентацією фестивальних подій 2021 року. У відеосюжеті організатори фестивалів представлять свої проєкти , тож глядачі матимуть можливість спланувати свою подорож.

Традиційний фестиваль історичної реконструкції та експериментальної археології «Історичний пікнік на замку в Кам’янці» також цього року пройде у форматі онлайн, але організатори обіцяють занурення у фестивальні процеси за допомогою прямих ефірів.

24 квітня у сквері «Гунські криниці» відбудеться презентація виставки мистецьких творів «Живи в стилі ЕКО», де учні художніх та мистецьких шкіл міста презентуватимуть свої малюнки та інсталяції в екотематиці. Співробітники музею-заповідника підготували історичний квест для учнів шкіл міської тергромади, який пройде в онлайн-форматі. Також відбудеться блок лекцій «Чи буде глобальне потепління, або як одягатимуться люди наступні 100 років» та екомайстер-класи проєкту «Послухай і створи».

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець» презентуватиме онлайн екофотозону експозиції «Кам’яне мереживо міста» у дворику комплексу Руського магістрату.

Вперше кам’янчани зможуть побачити онлайн презентацію екотурів (палео-, гео- та аква-тури) та при нагоді долучитись до нових цікавих маршрутів стежками міста.

Також планується проведення спільної акції прибирання території Дендропарку

2ogoloshenya