У Кам'янці-Подільському з власника АЗС стягнули 850 тис. грн за використання землі

Відповідно до рішення суду з відповідача на користь Кам’янець-Подільської міської ради підлягає стягненню близько 850 тисяч гривень.

З 2004 року фізична особа-підприємець є власником газової автозаправочної станції у місті Кам’янці-Подільському.

Як повідомили у прокуратурі , рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено проект землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки.

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 1 га, так і не оформлені.

У зв’язку із цим, ділянка використовується безоплатно, бюджет територіальної громади недотримує значні кошти, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.

За результатами розгляду позовних вимог Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, рішенням господарського суду Хмельницької області недобросовісного землекористувача зобов’язано сплатити на користь міської ради безпідставно збережені кошти орендної плати за використання земельної ділянки комунальної власності.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, відповідно до рішення суду з відповідача на користь Кам’янець-Подільської міської ради підлягає стягненню близько 850 тис грн.

2ogoloshenya