"Політпрожарка" кандидата в депутати міської ради від "Слуги народу" Сергія Самсонюка (ВІДЕО)

"Вечірній Кам'янець" продовжує публікацію матеріалів під загальною назвою "політпрожарка". Сьогодні ми розповімо про кандидата в депутати, який рахується другим номером в списку політичної партії "Слуга Народу" Сергія Самсонюка.

Для багатьох стане відкриттям, що фірма яку він очолює, а саме ТзОВ "Поділля метал" вже близько 15 років орендує приміщення кінотеатру "Юність" за адресою Проспект Грушевського, 15.

ВСЕ ЩО МИ НЕ ЗНАЛИ ПРО "ЮНІСТЬ"

Історія взаємовідносин між міською радою та ТзОВ "Поділля метал" бере свій початок у 2005 році. Рішенням серпневої сесії підприємству передано в оренду цілісний майновий комплекс кінотеатр площею 3779,7 кв.м. Протягом всього часу перебування тут цього орендаря досить часто змінювалися розміри загальної площі оренди, й що важливо в сторону зменшення.

До прикладу у 2010 році термін дії договору було продовжено ще на п'ять років, однак вже тоді було змінено загальну площу об’єкта оренди до 3565,3 кв.м. При цьому новий акт приймання-передавання приміщень комунальної власності не укладався, що свідчить про те, що з 214 кв.м., які фактично перебували у власності не сплачувалася оренда плата, а це своєю чергою зменшувало надходження до міського бюджету.

Зменшувалися надходження до міського бюджету й завдяки пільгам, які надавала міська рада. Наведемо такий приклад. Рішенням Кам'янець-Подільської міської ради від 24.12.2013 р. для "Поділля метал" було встановлено пільгову орендну плату на весь 2014 рік за оренду нежитлового приміщення площею 1196,8 кв.м., в розмірі 1 грн. за 1 кв.м.

Попри такі доволі яскраві факти незрозумілої благодійності міської влади Сергій Самсонюк ймовірно вирішив, що цього недостатньо для комфортного ведення бізнесу й розпочинає реконструкцію кінотеатру без належних на це документів.

Відповідно до інформації, яку ми отримали на наш запит з відділу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю за результатами перевірки, яка була проведена ще у 2016 році було встановлено, що ТзОВ "Поділля метал", керівником якого є Сергій Самсонюк, без погодженнь з міською радою були внесені зміни в проект реконструкції, які передбачені договором оренди та порушено містобудівні умови та обмеження на реконструкцію.

Було рекомендовано ТзОВ "Поділля метал" звернутися до Кам'янець-Подільської міської ради з метою усунення всіх порушень, однак й до сьогодні цього не було зроблено, що є вагомою причиною для розривання договору оренди та виселення з комунальної власності орендаря.

"Політпрожарка" кандидата в депутати міської ради від "Слуги народу" Сергія Самсонюка (ВІДЕО)

Водночас ще однією з причин для розривання договору може служити й те, що Сергій Самсонюк, який орендує кінотеатр "Юність" не сплачує понад три місяці орендну плату за використання комунального майна.

Станом на 30 вересня 2020 року загальна заборгованість (оренда плата за приміщення, пеня за несвоєчасну сплату, земельний податок) складає 1 886 310 грн. Саме цю суму недоотримав міський бюджет за використання кандидатом від партії "Слуга народу" комунального майна.

Також слід відзначити, що "Поділля метал" неодноразово зверталося до Кам’янець-Подільської міської ради із заявою про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою проспект Грушевського, 15. Однак через численні порушення та наявний факт не добросовісності орендаря йому було відмовлено. У випадку надання дозволу на розробку проєкту землеустрою й згодом його затвердження може призвести до втрати об'єкта комунальної власності кінотеатру "Юність" й фактично безкоштовну передачу його "Поділля метал".

Питання діяльності ТзОВ "Поділля метал" звучало також на вчорашній сесії Кам'янець-Подільської міської ради. Депутат Василь Кобильник під час спілкування з помічником народного депутата Ігоря Марчука поставив запитання, чому "слуга народу" не цікавиться тим, що до міського бюджету не надходить оренда плата внаслідок діяльності підприємства, яке очолює Сергій Самсонюк, який балотується від їх політичної сили під другом номером, та чому продовжує здійснюватися комерційна діяльність в кінотеатрі "Юність", який навіть не введений в експлуатацію.

Фрагмент сесії Кам'янець-Подільської міської ради від 06.10.2020

А тепер поміркуймо логічно. Незабаром нам доведеться обирати владу нашого міста. Сергій Самсонюк, фірма якого заборгувала до міського бюджету майже два мільйони гривень йде в депутати міської ради. Як ви гадаєте будучи обраним йому буде легше розв'язувати власні питання з міською владою чи ні?

ДумайТЕ!

2ogoloshenya