Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття особливо цінних земель на березі річки Смотрич

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно із фахівцям Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області виявлено факт грубого порушення вимог законодавства при відведенні та використанні особливо цінних земель на території Слобідо-Кульчинецької ОТГ.

Встановлено, що на земельних ділянках державної та комунальної власності загальною площею майже 2 тис кв м, які розташовані в межах прибережно-захисної смуги р. Смотрич, господарської зони Національного природного парку «Подільські Товтри» та відносяться до особливо цінних, облаштовано готельно-туристичний комплекс.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Євген Іванов, за вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття особливо цінних земель), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу районного відділення Кам’янець-Подільського відділу ГУНП в Хмельницькій області.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та визначення розміру завданої шкоди.

За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya