На "Преттль-Кабель Україна" в Кам'янці-Подільському вживаються заходи боротьби з короновірусом

З метою запобігання поширенню захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19 на одному з найбільших промислових підприємств з іноземними інвестиціями Кам'янця-Подільського – "Преттль-Кабель Україна" введено в дію низку профілактичних, протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів.

Посилено санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим усіх, виробничих та офісних приміщень, харчоблоків і контрольно-пропускних пунктів.

Про те, яким чином працює підприємство в умовах карантину нам розповіла завідувач медичним кабінетом "Преттль-Кабель Україна" Лілія Панасюк.

На підприємстві видано ряд загальних внутрішніх наказів, якими чітко регламентовані дії кожного працівника в умовах карантину.

Наказом заборонено відвідування підприємства сторонніми особами та працівникам з ознаками ГРВІ.

Водіям великовантажних автомобілів, що заїжджають на територію підприємства, заборонено заходити в приміщення. Для передачі документів виділено окремих працівників, що забезпечені засобами індивідуального захисту.

На прохідній та на усіх інформаційних стендах розміщено актуальну інформацію щодо основних симптомів захворювання, та рекомендації МОЗ як запобігти інфікуванню.

Закуплено в достатній кількості дезінфекційні засоби : хлорантоїн,  дезодерм та хлоргексидин, закуплено 800 марлевих масок місцевого виробництва.

Організовано проведення дезінфекції підлоги у виробничих та адміністративних приміщеннях двічі на тиждень з використанням 0,2% розчину хлорантоїну, окрім того для щоденного прибирання використовується побутова хімія типу Доместос , Туалетний Утьонок та Містер Пропер.

Щоденно кожні 3 години проводиться дезінфекція поверхонь у санітарно-побутових та адміністративно-побутових приміщеннях: столи для приймання їжі, ручки дверних полотен, перила східцевих маршів та внутрішні поверхні ліфтів тощо, з використанням 0,2% розчину хлорантоїну (згідно методичних рекомендацій до використання деззасобу). В санітарно-побутових приміщеннях та гардеробних біля умивальників наявний та постійно поновлюється запас рідкого мила.

На підприємстві працює ліцензований медичний кабінет та навчений медичний персонал, що дає змогу швидко виявити осіб з підозрою на ГРВІ та вжити необхідних заходів.

Медичний кабінет у своїй роботі постійно керується рекомендаціями МОЗ та  постановою КМУ № 211 від 11.03.2020р “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

проводиться щоденний огляд працівників підприємства та вибірковий температурний скринінг, що складає не менше 80% від середньозмінної кількості працюючих, а також надання кваліфікованої долікарської допомоги.

Відомості про щоденну дезінфекцію приміщень та обладнання, температурний скринінг працівників вносяться у відповідні графіки та журнали, що розміщенні на сервері підприємства.

Проведено санітарно-освітню роботу з керівниками сегментів, бригадирами та керівниками підрозділів про заходи по запобіганню захворюваності на ГРВІ та COVID-19, які в свою чергу довели інформацію до підлеглих.

Працівники Служби охорони праці постійно відслідковують та запроваджують нові вказівки та рекомендації органів центральної влади, МОЗ та органів місцевого самоврядування.

Автобуси, що задіяні в транспортуванні працівників обробляються відповідними дезінфікуючими засобами та регулярно провітрюються.

На сьогодні на підприємстві працює 1137 людей, а сума податків, які надходять до бюджетів різних рівнів від підприємства складає більше 4 млн гривень за один місяць. Як переконує керівництво заводу у разі зупинки виробництва, через спалах короновірусу, існує загроза банкрутства підприємства у зв’язку із санкціями за невиконання замовлень, що в свою чергу призведе до звільнення працівників й зменшення надходжень до бюджету міста. Розуміючи масштаби загрози, на одному з найбільших промислових підприємств Кам'янця-Подільського "Преттль-Кабель Україна" вживаються всі необхідні заходи щодо захисту персоналу. Поряд із цим ми закликаємо мешканців міста та району до самоорганізації та дисципліни.

2ogoloshenya