7 днів до виборів: дані останнього соцопитування по 193 виборчому округу || ВІДЕО

9 липня у Кам’янець-Подільському представники Київської ГО "Інститут політичних та соціологічних досліджень" презентували результати соціологічного опитування по 193 виборчому округу, яке було проведе з 2 по 7 липня.

Всього було опитано 1200 респондентів. Опитуванням були охоплені всі населені  пункти, які входять до 193 округу, а статистична похибка вибірки становить 2,4%.

За результатами проведеного дослідження було встановлено, що опитані мешканці регіону бажають бачити депутата-мажоритарника, який би проживав на території округу. Це зазначили 77,9% опитуваних. На їхню думку, людина, яка має представляти їх думку в парламенті повинна орієнтуватися у всіх проблемних питаннях  регіону.

Також соціологічне опитування показало, що найбільш дієвою формою взаємодії кандидатів і виборців є особисті зустрічі. Важливо, як зазначили представники інституту, що на електоральний вибір мешканців округу більше значення має особистість кандидата, а не його партійна приналежність. Таку думку висловили 76% опитуваних.

За рівнем впізнаваності найкраще мешканці округу знають кандидата який іде як самовисуванець, а саме Володимира Мельниченка. 72,7 % опитаних вказали на те, що ця людина відома їм особисто. В свою чергу інші кандидати мають впізнаваність в межах декількох відсотків. Такий розрив характеризується тим, що нині діючий народний депутат активно працює на окрузі і постійно зустрічається з людьми, і що важливо  інтереси громади округу.

На запитання «За кого би проголосували на виборах 21 липня?», 25,9 % опитаних назвали ім'я Володимира Мельниченка. Другу сходинку з результатом 10,5 % займає Ігор Марчук, кандидат від нещодавно обраних політиків.

Як зазначив представник ГО "Інституту політичних та соціологічних досліджень" Олександр Пилипенко різниця між першим і другим місцем складає аж 15,4%. Даний розрив не просто буде подолати навіть київському бізнесмену прямому опоненту Володимира Мельниченка на цих виборах Ігорю Марчуку. Як прогнозують соціологи Володимир Мельниченко наймовірніше знову отримає довіру громади округу. Але звичайно все покажуть вибори які відбудуться вже через тиждень 21 липня.

2ogoloshenya