У Хмельницькій ОДА скасували результати добору на посаду начальника департаменту охорони здоров’я

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій скасував результати добору на посаду директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Про це свідчить розпорядження голови Хмельницької ОДА від 16 березня, інформує "Суспільне".

За словами начальниці управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької ОДА Інни Михайлової, результати добору були скасовані через внесення змін до постанови Кабміну, якими дозволено проведення повноцінних конкурсів на зайняття посад державної служби.

"Через введення карантину в нашій державі було заборонено проводити конкурси на зайняття посад державної служби. Тому замість них проводилися добори, з переможцями яких укладався строковий контракт на час карантину. Тепер повноцінні конкурси знову проводитимуться, і їх переможці призначатимуться на посаду. Це не лише добір на посаду начальника департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА є скасованим. В усій країні скасовані результати усіх тих доборів, які вважаються незавершеними, тобто, з переможцями досі не було укладено контракт", - пояснила Інна Михайлова.

За її словами, переможець конкурсного добору на посаду начальника департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький має право подавати документи на конкурс на зайняття посади начальника цього ж департаменту. У разі перемоги на конкурсі його буде призначено начальником, але уже не на певний строк, а згідно закону про державну службу та трудового законодавства.

"Ті посадовці державної служби, які прийшли на посади через конкурсні добори і з якими були укладені строкові контракти, працюватимуть ще протягом певного часу. Але і на ці посади згодом буде оголошено повноцінний конкурс, за результатами якого буде призначено посадовців державної служби", - додає Інна Михайлова.

2ogoloshenya