Сніг та морози: наскільки довгою буде зима на Хмельниччині

Сніг та подальше поступове зниження температури повітря до кінця поточного тижня очікується на Хмельниччині.

Про це розповіла завідувачка сектору метеопрогнозів Хмельницького обласного центру з гідрометеорології Люся Ковалишина, пише Суспільне.

За її словами, 9 лютого буде хмарно, подекуди туман, йтиме сніг, місцями з дощем, на дорогах буде ожеледиця.

"Температура повітря вночі по області знизиться до 3-8 градусів морозу, в Хмельницькому до 4-6 градусів морозу. Вдень по області буде 0-5, в обласному центрі 0-2 градуси нижче нуля. Вітер східний, з переходом на західний, 5-10 метрів за секунду. 10-11 лютого погода суттєво не зміниться, лише дещо підвищиться температура: вночі до 0-5 градусів морозу, вдень від 3 морозу до 2 градусів тепла. 12-13 лютого черговий циклон з південного заходу принесе нам сніг та невеликий сніг, температура повітря вночі опуститься до 10-15 градусів морозу, вдень до 8-13 з позначкою мінус", – розповіла Люся Ковалишина.

У Кам'янці-Подільському вдень 9 лютого опадів не очікується. Ввечері можливий сніг. Синоптики попереджають про замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні.

Вона також додала, що до середини лютого на Хмельниччині вируватиме негода.

"Повітряні маси з півночі продовжать адвекцію арктичного повітря, температура повітря в нас 14-15 лютого вночі може знижуватися до 17-22, вдень - 12-17 градусів морозу", – зазначила експертка.

Справжня зима, зі снігом та морозами, за прогнозами синоптиків, може тривати на Хмельниччині до 20 лютого.

 

2ogoloshenya