У Хмельницькому планують оцифрувати фонди музею історії міста

Фонди музею історії міста Хмельницький оцифрують. Цифрові копії стануть доступні для перегляду в форматі вебресурсу для всіх охочих.

Про це "Суспільному" розповіла заступниця начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Шевченко.

За її словами, це один з кроків діджиталізації, що входить у програму “Нова лінія культурних змін”, яку міська влада буде реалізовувати протягом п’яти років у сфері мистецького життя Хмельницького.

"У нас є музей історії міста Хмельницького і для міста там є ряд цікавих експонатів, які важливі для кожного мешканця, тому що це наша історія, наша культура. І перш за все ми хочемо оцифрувати ці предмети, оцифрувати певну інформацію, яка є в музеї щодо історії міста, щодо спогадів мешканців його і так далі. Тобто картосхеми, все що можливо для того, щоб його, по-перше, зберегти і щоб дійсно і науковці, і освітяни, і учні мали доступ", - розповіла Світлана Шевченко.

Музейний фонд налічує понад 5 тисяч одиниць і постійно поповнюється. Окрім того, за словами Світлани Шевченко, у музеї вже доступний аудіо гід англійською та німецькою мовами.

2ogoloshenya