21 тисячі споживачів Хмельниччини відшкодують витрати на електрику

Громадянам, котрі користуються електричним опаленням, компенсують витрати на електрику у зв’язку з підвищеними тарифами.

Відшкодування отримають ті, чиї домівки не газифіковані, не підключені до централізованого газопостачання і обігріваються за допомогою електроопалювальних установок.

Загалом по Україні на цю мету з бюджету планується виділити 1,4 млрд грн, і Уряд вже затвердив механізм, який не передбачатиме участі людей у процесі отримання цих компенсацій – усе відбуватиметься автоматично.

Як повідомляють у Департаменті регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації, на Хмельниччині компенсацію за електроопалення отримає майже 21 тисяча родин.

«Електрику для опалення свого житла використовують понад 13 тисяч абонентів, у тому числі біля 800 негазифікованих господарств. Усі вони отримають компенсацію. Окрім того, таку підтримку від держави матимуть також близько 7 тисяч багатодітних родин, а також прийомні сім’ї та будинки сімейного типу», – зазначає директорка Департаменту Віра Бригадир.

2ogoloshenya