За дорученням Сергія Гамалія на Хмельниччині перевірять 23 медзаклади

У закладах охорони здоров’я перевірять чи належним чином дотримані протипожежні заходи. Першочергово під перевірку мають потрапити 23 лікувальних заклади області, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію.

Про це 4 лютого під час наради повідомив заступник голови адміністрації Сергій Тюрін

Нарада ініційована у зв’язку з трагедією, яка сталася у місті Запоріжжя, де під час пожежі в обласній інфекційній клінічній лікарні померло чотири людини – три пацієнти та лікарка, яка рятувала життя. Відтак, за дорученням голови обласної державної адміністрації Сергій Гамалій проведено оперативну нараду та обговорено комплекс заходів щодо уникнення можливих пожеж.

До участі в нараді були запрошенні представники окремих структурних підрозділів ОДА, ГУ ДСНС У Хмельницькій області, ГУ Нацполіції в області, обласної прокуратури.

Перший заступник голови адміністрації наголосив, що першочергово під перевірку мають потрапити 23 лікувальних заклади області, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію.

Додамо, що на території Хмельницької області розташовано 1904 об’єкти з масовим перебуванням людей, з них 112 готелів та хостелів, 16 пансіонатів, 64 будинки для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, 738 дошкільних закладів освіти, 637 загальноосвітніх та 31 вищий навчальний заклад, 33 професійно-технічних заклади, 102 гуртожитки, 56 закладів охорони здоров’я стаціонарного типу (обласного підпорядкування – 24, міського, районного підпорядкування – 42), 1037 ФАПів та амбулаторій, 61 торговельно-розважальний центр.

Як повідомив начальник ГУ ДСНС в області Едуард Братко, у період з грудня 2019 року по березень 2020 року працівниками ГУ ДСНС в області було проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 56 лікувальних закладах. Під час перевірок вищевказаних об’єктів виявлено 1504 порушення, з них 404 порушення не усунуто протягом попередніх років. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання приписів ДСНС до адміністративної відповідальності притягнуто 64 керівника об’єктів і відповідальних посадових осіб. Для керівників решти закладів було вручено відповідні приписи з термінами на усунення порушень.

Так, за результатами обговорення вирішено першочергово здійснити перевірку 23 закладів охорони здоров’я, де перебувають хворі з COVID-19, щодо забезпечення і дотримання усіх необхідних правил, вимог і стандартів протипожежної безпеки.

2ogoloshenya