У школі на Хмельниччині спалах ротавірусу. Що відомо

У чотирьох дітей з навчальних закладів селища Ярмолинці, котрі наразі перебувають на стаціонарному лікуванні у Ярмолинецькій багатопрофільній лікарні, підозрюють ротавірусну інфекцію.

Про це розповіла заступник директора департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Тетяна Дупляк, пише Суспільне.

За її словами, такі дані департамент отримав від обласного лабораторного центру після того, як у соцмережах з’явилася інформація, що у селищі Ярмолинці в одній з місцевих шкіл на заняття не прийшло близько 200 дітей в яких, ймовірно, підозрюють ротавірусну інфекцію.

«Поки що захворювання на ротавірусну інфекцію, як щойно мені повідомили в обласному лабораторному центрі, підозрюють у чотирьох дітей. Двоє з них школярі, двоє - це діти, які відвідували дошкільні навчальні заклади. Щодо одного із навчальних закладів селища, то на сьогоднішній день була зафіксована відсутність на уроках 190 учнів. Але це потужний заклад, в якому навчаються близько 800 школярів, і, зі слів керівника закладу освіти, це діти, які не відвідували сьогодні школу з різних причин - хворі на ГРЗ, які залишилися вдома. Директор навчального закладу каже, що ця статистика, яка сьогодні є, вона характерна для даного періоду», - пояснює Тетяна Дупляк.

За словами директорки Ярмолинецького центру первинної медико-санітарної допомоги Надії Кривої, протягом останнього тижня в регіоні загалом збільшилася кількість гострих вірусних кишкових інфекцій.

«Тести, які би визначили, чи це ротавірусна інфекція, на жаль, не всі можуть дозволити собі купити. Діагноз ротавірусна інфекція там підтверджено буквально в трьох дітей. В інфекційному відділенні Ярмолинецької багато профільної лікарні зараз на лікуванні знаходиться усього 15 діток з ознаками гострої вірусної інфекції, але підтвердження, що це саме ротавірусна інфекція, ще не має», - каже Надія Крива.

2ogoloshenya