Справу Барсіка, над яким знущався експосадовиць з Хмельниччини закрито

Зі слів заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергія Комонюка, слідчим відділом Красилівського відділу поліції, який розслідував кримінальне провадження, порушене за фактом знущання над собакою Барсік, прийнято рішення про його закриття.

«Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсік тілесні ушкодження відносяться до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 Кримінального кодексу України», - каже Сергій Комонюк.

Він також додає, що одночасно начальнику Красилівського відділу поліції направлено матеріали для вирішення питання про притягнення винної особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами).

Володимир Байдич поряд із собакою, якого прив'язав до автівки

За словами начальниці сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інни Глеги, собака Барсік досі проживає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції області.

«Йому виділили окремий вольєр, а службові собаки діляться із ним харчуванням, оскільки на Барсіка воно не передбачене. Наразі Барсік гарно почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину. Але з бажаючих його забрати, до кінологічного центру ніхто не звертався», - каже Інна Глега.

Нагадаємо, 18 листопада 2019 року вже колишній директор Державного архіву в Хмельницькій області Володимир Байдич прив’язав свого собаку до автівки аргументуючи це тим, що пес агресивний.  Відео собаки із закривавленими ногами опублікували у соціальних мережах. Поліція взялася розслідувати справу за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами).

Додамо, що конкурс на посаду директора Державного архіву Хмельницької області, оголошений керівництвом Хмельницької обласної адміністрації 13 січня 2021 року, виграла нинішня заступниця директора цієї установи Катерина Бурдуваліс. Про це свідчать результати відбору, розміщені на порталі державних вакансій. Керівництво Хмельницької ОДА укладе контракт із пані Бурдуваліс на період дії карантину з протидії поширенню COVID-19. 

Джерело: Суспільне

2ogoloshenya