Новітній спецінструмент газовиків оперативно виявляє крадіжки блакитного палива

Хоча цьогоріч кількість  позаоблікового використання газу значно зменшилася, порівняно з минулими роками, все ж, з початку року АТ "Хмельницькгаз" виявлено 36 фактів незаконного споживання газу.

Переважна більшість випадків стосуються втручання в роботу газових лічильників.  Лише за липень їх виявлено 9. Також – одна самовільна  врізка  в систему газопостачання у приватному секторі. Близько десятка  випадків стосуються самовільного відновлення споживачами газопостачання.

Відеоінспекційні камери та високоточне обладнання миттєво виявляють крадіжки газу

На сьогодні в арсеналі газовиків – новітні відеоінспекційні  камери та трасошукачі, що дозволяють  виявляти крадіжки  навіть на значній відстані від помешкання. Тож не потрібно заходити в помешкання, аби виявити порушення.

Чим небезпечне втручання в роботу лічильників та газових мереж?

Несанкціоноване втручання у роботу газових мереж  є вкрай небезпечним для життя і здоров’я наших споживачів.  Адже у місцях несанкціонованих врізок у  у газопроводи виявляються витоки газу, які можуть призвести до вибухів та фатальних наслідків.

За крадіжку – доведеться відповідати

За виявленими фактами незаконного відбору газу, спеціалістами "Хмельницькгазу" складено акти про порушення, проведено відключення від системи газопостачання. А заподіяні збитки буде стягуються  в примусовому порядку, в тому числі через суд. Тож споживачам  доведеться також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника – його вартість разом із вартістю монтажних робіт.

“Хмельницькгаз" вкотре нагадує, що самовільне порушення цілісності газових мереж та приладів обліку газу загрожує здоров’ю та життю! Будьте пильними та обережними!

2ogoloshenya