На Хмельниччині суд постановив знести будинок для відпочинку рекреаційній зоні річки Дністер

Вжитими заходами представницького характеру прокуратура у суді відстояла необхідність знесення самочинного збудованого у прибережній смузі р. Дністер елінгу.

У 2012 році Новоушицькою районною державною адміністрацією Хмельницької області державному підприємству у користування на умовах оренди передано близько 1,2 га землі водного фонду прибережної смуги р. Дністер, для облаштування на ній пляжу.

Надалі орендар, усупереч умовам вказаного договору, уклав із фізичними особами договори суборенди частини цієї земельної ділянки, відповідно до яких, окрім облаштування пляжу суборендарям, додатково надано право на встановлення споруд.

На підставі цих правочинів фізичні особи незаконно, без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, побудували на березі річки так звані елінги – будинки з кімнатами відпочинку. При цьому незаконною забудовою ділянки рекреаційного призначення вони створили перешкоди для громадян у доступі до узбережжя водного об’єкту, забудували прохід до річки парканом та перекрили проїжджу частину дороги.

Враховуючи порушені інтереси держави, органи прокуратури Хмельницької області пред’явили до суду позовні вимоги про знесення самочинно збудованої споруди та скасування державної реєстрації права власності на неї.

За принципової позиції прокуратури рішенням Віньковецького районного суду Хмельницької області позовні вимоги щодо одного з елінгів площею 180 кв м задоволено у повному обсязі.

Відтак, самочинно збудований на березі р. Дністер об’єкт рухомості підлягає знесенню.

Окрім того, попередньо за позовами прокуратури області судами прийнято рішення про знесення ще трьох аналогічних елінгів. Вказані рішення суду перебувають на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби.

 За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya