Хмельницький патрульний не вніс у декларацію квартиру та 72 500 доларів кредиту

Слідством встановлено, що у декларації за 2016 рік патрульний умисно не відобразив об'єкт нерухомості, що належить йому на праві приватної власності, вартість якого складає 362 500 гривень, а також кредит у сумі 72 500 доларів США.

Крім того, при поданні декларації наступного року правоохоронець знову не відобразив зазначені відомості. Такі дії унеможливили здійснення контролю за доходами та видатками декларанта уповноваженими державними органами.

Відтак, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру інспектору роти батальйону Управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції Нацполіції України у поданні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст. 366-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Хмельницької області, оперативний супровід – Хмельницьке управління ДВБ Нацполіції.

2ogoloshenya