Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Хмельницька область залишилася у "зеленій" зоні

7 серпня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядалися питання щодо погіршення епідемічної ситуації, яка склалася в Україні у зв’язку із суттєвим збільшенням кількості захворілих на COVID-19.

Одним із питань, яке було розглянуто комісією — підготовка до внесення змін в Урядову постанову № 641 в частині розширення та змін до переліку критеріїв, які впливають на встановлення різного рівня карантинних обмежень.

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Так, область повністю відповідає показникам для послаблення протиепідемічних заходів, проінформували в пресслужбі Хмельницької ОДА.

2ogoloshenya