Герега поглинув хмельницьку "Батьківщину"?

Хмельниччина завжди була прихильна до Юлії Володимирівни та її політсили. Тривалий час, а саме дві каденції поспіль, Хмельницький очолював білосердешний мер – Сергій Мельник, який тримав оборону регіоналу Василю Ядусі. Ще одним оплотом тимошенківців в області є Славута. Там організацію очолює багаторічний градоначальник одіозний тимошенковець Василь Сидор, який готовий вступати у нерівний бій навіть  з КабМіном. Тож під час виборчих кампаній 35-тисячне місто тепло приймало Юлію Володимирівну. Вірний бютівець та екс нардеп Олег Лукашук роками очолював обласну організацію та «топтав» свій округ ймовірно, готуючи його вже для своїх нащадків. Партійні осередки чинно працювали і заводили депутатів у ради всіх рівнів. І здавалось, так буде завжди.

Верховна рада України призначила місцеві вибори на 25 жовтня. Звісно, вже за новими правилами. І ось в офісах політичної партії  «Батьківщина» мали б ще з більшою завзятістю запрацювати партійні штаби. З 2017 року вони показували чудовий приклад, як потрібно працювати та здобувати перемогу на всіх рівнях за новими правилами.

17 липня Парламент скасував 20 районів в Хмельницькій області і лишив тільки три – Шепетівський, Хмельницький та Кам’янець-Подільський. Для таких політсил, як «Батьківщина», які мають хорошу партійну структуру, яка працює наче годинник, подібні зміни не мали б стати критичними. Але щось пішло не так.

Як розповідають наші внутрішньо партійні джерела, днями відбулася нарада Хмельницької обласної організації «Батьківщина», де столичні політтехнологи розповідали вірним подільським білосердешникам нові правила гри – їхнім осередком відтепер керуватимуть «спеціально навчені» люди. Люди нардепа Олександра Гереги.

Амбіції без меж

Від таких змін хмельницькі білосердешники не в захваті. Партійці, які роками, вірою, правдою та власними гаманцями розбудовували структуру, яка буде приносити політичні девіденти не лише їм, а й шанованій ними лідерці Юлії Володимирівній, обурені. Особливо, як зазначає наше джерело, поглинуть конкретники їх не в рівних долях, тобто 75 на 25.

«Тимошенко робить помилку Порошенко. Він теж на президентських перегонах повірив Герезі. Той, що йому обіцяв? ВІП-підтримку? Перемогу в області? А в результаті Порошенко пролетів і на округах самого Гереги. Не знаю, навіщо Юлія Володимирівна це робить?» – розмірковує вголос член політичної партії «Батьківщина».

Захопити розбудовану партію – це не єдині амбіції Гереги, кажуть, подільські білосердешники. На нараді обговорювали і ключові посади після виборів. Так, нардепа не полишає нав’язлива ідея – прилаштувати на політичну посаду – голову обласної ради свого поплічника Вадима Лозового.  Загалом, Олександр Герега, певно, спить і бачить, як керує всією Хмельницькою областю. А наяву для втілення своєї мрії в реальність – поглинає партії, і розставляє своїх вірнопідданих у різні політичні проєкти, аби під різними назвами безперешкодно творити єдину мрію про вотчину і царювання.

Єдиним конкретно білосердишним фронтом

Люди Гереги вже знищили одну партію в області – «БПП», скажете Ви. А ті, хто трохи знається на місцевій політиці, скажуть, що Хмельницьку БПП знищили ще при створенні, а добили герегівці в особі політтехнолога і голови партії «БПП» Андрія Шиньковича.

Чого лишень були варті провальні агітаційні тури на підтримку Порошенка у виконанні славнозвісної конкретної трійки? Примусові зганяння бюджетників і липові дослідження громадської думки висміювали навіть блогери.

Тоді внутрішньо партійні чвари герегівців (мова йде про Андрія Шиньковича, Уляну Ткаченко та Вадима Лозового) сприяли тому, що дві політсили, які мали йти одним фронтом, не лише не об’єднались, а заважали одна одній. Скінчилось це все черговим гучним скандалом із привселюдним вигнанням Шиньковича з конкретних кіл.

Тож чи вдасться цього разу Герезі одним фронтом провести конкретників та білосердешників, щоб отримати максимальний вплив в області? Побачимо, але зважаючи на «таланти» конкретників розмінюватись політичними ідеалами та провалювати політичні кампанії, очікувати на позитивні результати від такого рішення Юлії Тимошенко не доводиться. Як то кажуть, мудрий вчиться на чужих помилках, а дурень – на своїх.

За матеріалами видання: "Новини Хмельницький".

2ogoloshenya