На Хмельниччині почали продавати собак за борги

На торги виставили собак, які були конфісковані під час арешту майна боржників. Раніше пропозицію продати собаку, щоб розрахуватися з боргами, висловив нардеп від "Слуги народу" Євген Брагар.

Про це повідомляє Хмельницький LIVE.

Так, на торги 22 травня виставлений лот – піт-буль 2015 року народження. Стартова ціна -112,50 грн. 25 травня на аукціон виставлена 2-річна східноєвропейська вівчарка. Її стартова ціна – 1300 грн. Першого пса конфіскували в рамках арешту майна боржника у жовтні минулого року в Донецькій області, вівчарку – у березні поточного року в Хмельницькій області.

Міністр юстиції Денис Малюська дав коментар:

"Ми дійсно на виконання рішень судів вимушені відбирати тварин у їх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут мова, як правило, йде про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких). Розумію, що у багатьох відклалася у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя дещо складніші".

2ogoloshenya