Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

60 працівників акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» та громадської організації «Майдан Хмельниччини» вийшли на акцію проти зміни керівництва «Обленерго». 

Про це розповів голова обласної профспілкової організації незалежної галузевої профспілки енергетиків України» Олександр Макаров.

За його словами, на акцію вийшли працівники, які перебувають у відпустках, відгулах у зв’язку з карантином. Інспектор ГУ НП в області Денис Гаєвський сказав, що про участь в одиночному пікеті кожен особисто повідомляв поліції.

Присутні на акції вимагали не звільняти виконувача обов'язки генерального директора Олега Козачука та не призначати нового директора Валерія Гапонова, який працював в Дніпрі й Запоріжжі, і якого ніхто з працівників не бачив, каже голова обласної профспілкової організації незалежної галузевої профспілки енергетиків України Олександр Макаров.

Василь Липко приїхав на акцію з Летичева. «Я вважаю, що є інтереси монополістів, захоплення влади, доведення підприємства до банкрутства та потім продаж за зниженою ціною», - каже учасник акції.

Свої вимоги, каже голова профспілки, учасники акції передають в управління Мін’юсту, де сьогодні відбувалася колегія. За словами директор з управління персоналом і юридичних питань АТ «Хмельницькобленерго» Андрія Пилипенка, наглядова рада, в складі якої більшість — представники Фонду Держмайна, який володіє 70 відсотками акцій «Хмельницькобленерго», порушила законність процедури звільнення й призначення керівника стратегічного підприємства.

«Мова про якесь управлінське рішення, яке приймала наглядова рада. У нас тексту рішення немає, в секретаря НР тексту немає, в особи, яка була звільнена, тексту рішення також немає, але в Фонду дивним чином це рішення є», - коментує Андрій Пилипенко.

У Фонді держмайна України в Києві Суспільному сказали направити інформаційний запит, що ми і зробили. Наразі у Хмельницькому регіональному відділенні фонду про ситуацію навколо «Хмельницькобленерго» пояснюють так:

«Акціями – 70 відсотків, володіє Фонд Держмайна. Ми жодною інформацією не володіємо», - коментує заступниця начальника регіонального відділення Фонду Держмайна України по Вінницькій і Хмельницькій областях Наталія Андрушко.

Сам Олег Козачук каже, що зміна керівництва має відбуватися прозоро та на конкурсній основі.

«Щоб призначити виконуючого обов’язки генерального директора, має відбутись прозорий конкурс, і після цього погодження Кабміну та призначення нового керівника. Ні на одне звернення відповіді немає. Від мене, депутатів, ЗМІ, громадськості, адвокатів», - коментує Олег Козачук.

Додає, що в разі якщо ухвалене членами колегії управління Мін’юсту рішення буде на користь зміни керівництва – позиватиметься до суду.

Аби поспілкуватися з Валерієм Гапоновим, ми зв’язалися з державним науково-дослідним та проєктно-вишукувальним інститутом «НДІпроектреконструкція», де чоловік працював до 28 квітня 2020-го року.

2ogoloshenya