Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Апарат вдалося розробити за 10 днів. Наразі його передали на сертифікацію до МОЗ України.

Апарати для штучної вентиляції легень необхідні у разі ускладнення в пацієнтів із COVID-19. Адже системи ШВЛ мають чи не вирішальне значення для догляду за людьми з легеневою недостатністю.

Із поширенням коронавірусу державні лікарні у різних регіонах України почали активно закуповувати апарати штучної вентиляції легень. Коштують вони недешево. Скажімо, Італія замовила собі партію апаратів по 17 тисяч євро від італійського виробника Siare Engineering. Про це повідомляє видання Financial Times. Тож в Україні шукають варіант закупівлі приладів вітчизняного виробництва. Такий нещодавно представили у Хмельницькому, на державному підприємстві "Новатор".

Як повідомляє "Радіо Свобода", український зразок виконаний на основі розробок Великої Британії та Ізраїлю. Апарат вдалося розробити за 10 днів. Директор державного підприємства "Новатор" Олексій Свистунов каже, що працездатність апарату дає йому змогу працювати без зупинки тижнями.

Він має інтуїтивно зрозумілий, простий інтерфейс. Він продубльований написами і застосунок його і використання буде максимально простим для медичного персоналу - каже Олексій Свистунов.

Директор наголошує й про вартість апарату у випадку держзамовлення. Зрештою, він буде коштувати значно дешевше, ніж його світові аналоги. Так, постачати апарат готові менш, як за 20 тисяч за один прилад.

Вартість імпортних апаратів сягає 50 тисяч доларів. Ми з нульовою рентабельністю для нашого підприємства готові постачати цей препарат за ціну меншу, ніж 20 тисяч гривень за один виріб", - каже директор.

Ну а поки представники Офісу президента вже передали апарат на сертифікацію до МОЗ України. У разі отримання сертифікації і держзамовлення, на заводі готові виробляти до 10 тисяч апаратів ШВЛ на місяць.

Джерело.

2ogoloshenya