Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Лабораторні аналізи показали відсутність COVID-19 у 38-річної хмельничанки. Результати аналізів мешканця Летичева будуть не раніше понеділка.

Напередодні, 20 березня, до Хмельницької інфекційної лікарні надійшли двоє людей із підозрою на коронавірус.  COVID-19 запідозрили у 38-річної мешканки міста. Жінка звернулася до медиків із високою температурою та розповіла, що нещодавно контактувала із людиною, яка повернулася із-за кордону. В лікарні у жінки виявили пневмонію. Її помістили у спеціальний бокс та відібрали всі необхідні аналізи, втому числі й на  COVID-19.

В другій половині дня з’ясувалося, що коронавірусу у хмельничанки немає. Про це повідомила заступниця голови ОДА Оксана Ситницька. 

Ще одну підозру наразі досліджують. 26-річного хлопця із Летичева помістили у спеціальний бокс. Він повернувся з Польщі та звернувся до лікарні з температурою. Експрес-тест на коронавірус у нього показав негативний результат. Однак, як повідомили в інфекційній лікарні, у чоловіка лише почали проявлятися симптоми й температура тримається один день. Тому експрес-тест може не показати наявність інфекції. Щоб мати точний результат, потрібні додаткові дослідження. Для цього біоматеріали чоловіка відправили в лабораторію у Київ. Результати будуть не раніше понеділка.

Оксана Ситницька додала, що обоє пацієнтів лікарні знаходяться у стабільному стані. Медики оцінюють його, як середньої тяжкості. 

Станом на 10:26, 21 березня, з інфекційної лікарні повідомили, що нових підозр на COVID-19 у Хмельницькому та області немає.

Нагадаємо, що наразі в Україні офіційно підтверджено 41 випадок COVID-19, з них 3 - летальні. Таку інформацію надавало МОЗ станом на 23:00 п'ятниці.  Нові випадки захворювань  були зафіксовані у Чернівецькій (10), Київській (1) та Тернопільській (1) областях. 

У Тернопільській області це перший виявлений хворий на коронавірус. 

Кількість захворювань по областях: 

Чернівецька - 25  

Київська - 6 (із них Київ - 3) 

Житомирська - 2, 

Івано-Франківська - 2 

Дніпропетровська – 2 

Донецька - 1 

Харківська – 1 

Львівська - 1 

Тернопільська - 1

Джерело.

2ogoloshenya