Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Яків Цуглевич виграв конкурс на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна лікарня».

 Таке рішення сьогодні ухвалила більшість членів конкурсної комісії.

Кандидатуру Цуглевича підтримало 6 із 9 членів комісії. За теперішнього в.о. головного лікаря обласної лікарні Олексія Підмурняка віддали три голоси (фактично це члени колективу медзакладу, яких включили комісії).

За власника ТОВ “Поділля Медфарм” Анатолія Побережного віддали нуль голосів.

Четвертий претендент, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Хмельницької міської дитячої лікарні Іван Гуцул не прибув на засідання конкурсу.

“З Олексієм Олексійовичем (Підмурняком – НГП) ми давні друзі. Він потужний хірург-уролог і багато зробив для закладу. Ми разом з ним і командою долучемося до впровадження новітніх технологій в обласній лікарні”, – наголосив Цуглевич.

Під час презентації конкурсних програм діючий директор департаменту охорони здоров’я ОДА зазначив, що має бачення створити в обласній лікарні відділення невідкладної допомоги (прийматиме важкохворих) та інсультного центру.

До фінансування установи, крім бюджетних надходжень, переможець конкурсу має намір залучати інвесторів, спонсорів та бюджети громад.

“В області є достатньо спроможних об’єднаних територіальних громад. Вже сьогодні деякі сільські голови готові профінансувати євроремонти палат обласної лікарні, щоб пацієнти мали комфортні умови перебування”, – додав Цуглевич.

На запитання члена комісії, як повинен реагувати керівник закладу, якщо когось із його підлеглих викриють на хабарі, пан Цуглевич наголосив, що жоден медпрацівник перед призначенням лікуванням не має права створювати пацієнту такі умови, які спонукали б останнього давати гроші.

“Після надання медичної послуги взаємини лікаря і хворого міняються. Якщо паціянт захоче віддячити лікарю, це його бажання. Однак до надання медичної послуги – це неприпустимо”, – заявив Цуглевич.

Як відомо, Аркадій Флаксемберг звільнений з посади головного лікаря у звязку із закінченням дії контракту. Він очолював цей заклад з 2006 року.

Довідково. З серпня 2014 року Яків Цуглевич очолює обласний департамент охорони здоров’я. До цього працював головним лікарем Кам’янець-Подільської ЦРЛ.

Джерело.

2ogoloshenya