Клуб Активної Громади Кам’янця-Подільського запрошує на вебінар: “Як ЗМІ пишуть про політичні партії у виборчий період: де правда, а де інше”

Законодавство надає засобам масової інформації право об’єктивно, збалансовано та неупереджено висвітлювати хід виборчого процесу. Попри це, ЗМІ часто виходять за рамки незаангажованої подачі інформації, перетворюючись на гравців виборчого процесу.

З наближенням місцевих виборів на українців знову чекає хвиля політичної агітації та контрагітації в медіа. Не потонути у маніпулятивних матеріалах від місцевих та національних ЗМІ  та берегти власну інформаційну гігієну в такі часи особливо складно, проте, надзвичайно важливо. Тож, запрошуємо вас взяти участь у вебінарі “Як ЗМІ пишуть про політичні партії у виборчий період: де правда, а де інше”.

Спікери:

Вікторія Орисюк, проектна менеджерка ВГО “Інститут “Республіка”.

Надія Романенко, аналітикиня й журналістка даних TEXTY.org.ua.

Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:

  • яким чином регіональні ЗМІ позиціонували різні політичні сили перед парламентськими виборами-2019 та чи забезпечувалась партіям рівність та неупередженість, передбачені українським законодавством;
  • як розпізнати (приховану і не дуже) агітацію в ЗМІ та убезпечити себе від фейків, джинси та маніпуляцій;
  • в яких темах більше шансів зустріти маніпуляції;
  • арсенал інформаційної грамотності: як перевірити факти й незаангажованість кандидатів та медіа.

Дата: 25 червня 2020 року

Час: 16:00 - 17:30

Місце: онлайн-платформа ZOOM (посилання буде надіслане зареєстрованим учасникам).

Зареєструватись можна за посиланням: https://forms.gle/eSCkioygGytLJCEv8

Діалог з громадянами про політичні реформи, відбуваються в рамках проекту «Право вибору», що підтримується Національним Демократичним Інститутом (NDI) за фінансування наданим Агентством США з Міжнародного Розвитку.

Регіональний координатор ВІ «Активна Громада Кам’янця-Подільського»
Славко Полятинчук

2ogoloshenya